Habitare vierailu 2017

Habitare messut tarjoilivat jälleen mahtavan kattauksen sisustamisen ja muotoilun ystäville tietoa, uutuuksia ja visuaalista herkuttelua aisteille. Tänä vuonna vierailin messuilla yhtenä päivänä  ja ainoana etukäteissuunnitelmana oli vierailla Hakolan osastolla koeistumassa mittasuhteet ja istumismukavuus heidän sohvistaan. Cosy sohvassa mittasuhteet olivat kohdallaan minun kokoiselleni pienelle ihmiselle.

Hakolan Cosy sohva vaalean harmaalla kankaalla, tumman vihreän syleilyssä.

Yllätyksekseni Ikea oli onnistunut todella hienosti messuosaston sisustamisessa. Ikealla oli iso osasto, johon oli rakennettu erilaisia tiloja, kuten heidän myymäläkonseptiinsakin kuuluu. Erityisesti mieleen jäi ruokailutila ja sen valaisimet sekä pöytäkattaus. Tunnelmallista ja kaunista.

Ikean osastolla ruokailutilan kattaus, luovaa ja kaunista.

Värien ystävänä ilostuin huomattuani sisustamisen värimaailman monipuolistuneen ja musta-valkoisen siirtyneen sivummalle. Värit tekstiileissä ja huonekaluissa, esimerkiksi sohvissa, olivat tänä vuonna tummempaan, maanläheiseen suuntaan meneviä. Tumman vihreää, tumman sinistä tummaa liilaa ja tietysti harmaata. Paljon sisustuksissa oli käytetty myös puuta, joka ilahduttaa puupintojen ystävää.

Adoran bambuviskoosimatto.
Lennolin kauniit vuodetekstiilit.

Suomen 100 vuotisjuhlan kunniaksi Suomen Verhoilijamestareiden liitto Ry järjesti 100 TUOLIA näyttelyn Habitaressa. Näyttelyyn oli verhoiltu 100 tuolia, jotka huutokaupataan sunnuntaina, messujen päätöspäivänä.

Tuolien joukosta löysin omat lempparini, erikoisesti ja ihanasti verhoillut tuolit. Tässä kauniissa pyöreämuotoisessa tuolissa oli käytetty taitavasti ketjua antamassa potkua ja ryhtiä linjoihin. Kaunis ja hieno toteutus.

Toinen upea toteutus on tuossa Martelan Kilta tuolissa. Sisustusarkkitehti Olli Mannermaan Martelalle suunnittelema Kilta tuoli on kestosuosikki ja Designklassikko vuodelta 1955. Verhoilussa minua puhuttelee vintage tyylin kunnioittaminen graafisella kangasvalinnalla, jota rauhoittaa tyyliltään modernimpi harmaa kangas. Oikein osuva toteutus minun makuuni.

Huomenta Suomi lähetyksessäkin nähty hauska rokokootuoli on myös minun yksi lempparini. Tuosta räiskyvän värisestä kangasvalinnasta tulee mieleen eksoottisessa puutarhassa seikkaileva strutsi. Tuolin selkänojan takaosa on nimittäin verhoiltu strutsin höyhenillä. Ihanan mielikuvituksellista, lisää tällaisia mielikuvituksellisia sisustushelmiä.

Valaistuksesta ja messujen valaisinvalikoimasta kirjoitan seuraavassa postauksessa. Tässä kohti voin todeta virkistyneeni messuilla ja saaneeni lisää sisustusenergiaa.