Romanttiset kesäkukkavärit

Näin keskikesän juhlan aikaan mökeillä ja kodeissa on ehkä ehditty kopsutella nurkista pölyt ja hämähäkinseitit, pestä ikkunat sekä sauna. Ulkotiloihin tuodaan mahtavissa väreissä hehkuvia kesäkukkia. On pinkkiä, valkoista, punaista, sinistä, liilaa ja ties mitä, kaikkia monissa eri sävyissä. Terassilla kukkien värimaailmaa voi jatkaa esimerkiksi ulos tarkoitetuilla tekstiileillä. Kukkaruukuissa asuvat värit voivat jatkaa matkaa sisälle. Näitä samoja kesäkukkien värejä voidaan käyttää esimerkiksi tekstiileissä ja pientavaroissa.

Kesäisillä väreillä saadaan piristystä sisätiloihin. Tekstiileistä puhuttaessa voidaankin tarkoittaa muun muassa verhoja, mattoja, sisustustyynyjä, päiväpeittoja, kattausliinoja tai torkkupeittoja.

Kesäinen terassi vaaleanpunaisin pelargonioin.
Vanhaa ja uutta, kesäkukkavärit sisällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhdistämällä vanhoja kalusteita ja tavaroita uusiin materiaaleihin ja tekstiileihin pysyy sisustus oman näköisenä ja persoonallisena.

Mieleisiä väriyhdistelmiä voi etsiä vaikkapa valmiista maalien värikartoista. Jos mieleen ei tule kuinka niitä sopisi käyttää, saa myös kutsua sisustussuunnittelijan apuun. Yhdessä mietimme sinulle mieleiset värit ja etsimme niihin sopivat tekstiilit. Sisustaessa kun ei välttämättä tarvitse uusia kaikkea kerralla, ja pienemmilläkin muutoksilla voidaan saada ihmeitä aikaan.

Näissä kuvissa esittelen monta vuotta mukanani kulkeneen kesäkukkavärin, pinkin… tai vaaleanpunaisen, pidän molemmista. Nämä hempeän puuteriset pastellivärit löytyvät myös Tikkurilan Kaunis Koti värimallilastusta nro. 8.

https://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/kaunis_koti_-varilastut/8.11886.xhtml

 

 

 

 

Tervetuloa blogiini ja nettisivuilleni sisustamisen maailmaan.

Ihanaa juhannusta

Sonja Kelloniemi,

Sisustussuunnittelija, SI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.